Два миколаївських мости через річки Південний Буг та Інгул нині в жахливому стані. Повністю розбите дорожнє полотно, водії змушені об’їжджати численні ями, наражаючись на створення аварійних ситуацій. 

Стан мостів обговорили під час наради в облдержадміністрації. «Нам потрібно консолідуватися й виконати в першу чергу мінімальні ремонтні роботи, — зауважив голова облдержадміністрації Вадим Меріков. — А проблему ремонту мостів має бути розв’язано в найкоротший термін. Варварівський міст у критичному стані, те саме з Інгульським. Я готовий дати гарантії для того, щоб ми спільними зусиллями вирішили це питання».

До цього процесу приєдналися й народні депутати, обрані від Миколаївської області, і аграрії. За словами начальника служби автомобільних доріг у Миколаївській області Валерія Блошенка, ортотропна плита на Варварівському мосту становить понад 1700 квадратних метрів розвідної частини, і вже днями почнеться фрезерування асфальту на цій ділянці.

Ямковість буде усунено.

Вадим Меріков акцентував на важливості проведення якісного ремонту, а не такого, що роблять рік у рік, — тільки засипають ями, щоб відзвітувати. Тож поставлене завдання — обрахувати кошторис і якнайшвидше розпочати ремонт доріг.

Водночас було зазначено, що поки не контролюватимуть рух великовантажних автомобілів, до проблеми ремонту доріг повертатимуться постійно.