ДІАЛОГ. У рамках святкування 1025-річчя хрещення Русі Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник спільно з навчальними закладами Української православної церкви, Центром археології Києва Інституту археології НАН, Центром пам’яткознавства НАН і Українським товариством охорони пам’яток та культури провели одинадцяту міжнародну конференцію «Церква — наука — суспільство: питання взаємодії». 

В дискусії взяли участь понад сто науковців. Повідомлення й дискусії стосувалися не лише історичних подій. Чільне місце було приділено співвідношенню державного, канонічного і церковного права. Розглядали тему релігійного конфлікту з точки зору національної безпеки держави.

Учасники одностайні в тому, що подібне наведення мостів дуже актуальне і слугує не лише просвітництву, але й злагоді в суспільстві, поліпшенню взаєморозуміння між державою і церквою. Як зауважив, зокрема, директор Центру археології Києва Михайло Сагайдак, успіх конференції в тому, що діалог ведеться на основі аналізу наукових даних.