Наш колега, військовий журналіст, знайшов на війні чотирилапого друга. Разом із Сепаратистом вони пройшлиСергій Бровко і його військовий  друг уже вдома, в Чернівцях. Фото Максима КОЗМЕНКА крізь «Гради» і мінометні обстріли, побували не в одному бою, їздили на БМП і раділи мирному перепочинку просто зоряного неба серед донбаських степів. Тому коли оголосили ротацію і після двомісячного перебування у самому пеклі АТО чернівецьким військовослужбовцям дали відпустку, капітан Сергій Бровко, керівник прес-служби і помічник начальника Чернівецького прикордонного загону, не роздумуючи, посадив у рюкзак свого малого вухастого друга і разом з ним приїхав у Чернівці.

— Це він вже трохи підріс. А коли познайомилися, він був зовсім малим цуценям, яке незрозуміло як на передовій прибилося до військових, — розповідає Сергій. — Сепаратистом його жартома назвали прикордонники, яких наш загін прийшов замінити в несенні посиленої охорони і тримати оборону східних рубежів держави на Луганщині. Дуже люблю собак, певно, тому він до мене одразу і прибився, ми подружилися. Я його кличу скорочено: «Сепар!».

В одному з боїв Сепаратиста поранило осколками. Сергій лікував його, годував із рук. Вухо й ніс швидко загоїлися, а дружба ще більш зміцніла.

Для Сепаратиста війна закінчилася, почалося мирне життя у добрих людей. Швидше б так сталося  в усій Україні.