Збереженням високого рівня активності громадянського суспільства нині переймаються не лише учасники революції гідності, а й влада. Про це заявив Президент Петро Порошенко на зустрічі з представниками громадськості. Він переконаний, що революція відбулася саме завдяки активності громадянського суспільства, а не ініціативам партій чи політиків.  І нині влада має зробити все, від неї залежне, аби виправдати сподівання народу.

Найважливішим завданням сьогодення Петро Порошенко вважає захист держави та збереження її суверенітету. Фото Миколи ЛAЗAРЕНКA

Сьогодні у його команди є політична воля для проведення реформ. Самому ж процесу розробки та їх втілення  треба забезпечити якнайширшу публічність. «Не маю жодного сумніву, — заявив Петро Порошенко, — що і досвід Європейського Союзу, і досвід США, інших країн, зокрема Грузії, Сингапуру, Південної Кореї нами буде використано в повному обсязі».

Особливий наголос Президент зробив на енергетичному секторі. Україні вдасться побудувати ринкову модель функ?ціонування енергетичної системи. Щоправда, це станеться лише тоді, якщо вищі посадові особи не матимуть мотивації збільшувати енергоспоживання та зменшувати енергоефективність. До останнього часу в нас існував конфлікт інтересів щодо розробки програми енергоефективності, якою завжди займалися дві людини: Президент і Прем’єр. Нині час протистоянь скінчився.

«Сьогодні нам необхідно забезпечити диверсифікацію джерел енергопостачання, сформувати чіткі механізми підвищення енергоефективності і зробити газовий ринок прозорим», — цитує слова глави держави його прес-служба.

І гальмування реформ в економіці та суспільстві не слід виправдовувати воєнними діями в країні, вважає Президент. Треба знайти в собі сили перемагати в боротьбі з ворогом і тероризмом, на фронтах з корупцією навіть коли минуле тягне і міцно тримає нас ще в радянських моделях мислення.

А найважливішим завданням сьогодення Петро Порошенко вважає захист держави та збереження її суверенітету і цілісності. Він радіє з того, що це стало загальнонаціональною справою. Глава держави з приємністю зазначив, що серед звичайних солдатів, з якими йому довелося спілкуватися, він бачив інженерів, підприємців, перекладачів, учителів, які вважають своїм священним обов’язком бути на передовій.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»