Росія порушує міжнародне законодавство, коли погрожує Україні обмеженнями у торгівлі, якщо вона підпише Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Про це заявили учасники Комітету Європарламенту з міжнародних справ. Говорить керівник комітету Ельмар Брок:

«Рішення про підписання угоди з Європейським Союзом мусить ухвалювати виключно Київ, а не Москва чи Брюссель. Таку думку рішуче підтримав наш комітет. Тож така поведінка Росії є просто неприйнятною».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити з брухтом на колесах

Присутні на зустрічі два лідери української опозиції підкреслювали, що для підписання Угоди про асоціацію влада України мусить припинити вибіркове правосуддя, провести реформи судочинства і органів прокуратури, змінити виборче законодавство.

«Україна повинна підписати Угоду про асоціацію. Я розумію, що дискусія йде, чи випустять Тимошенко чи ні. Відповідальність за ці дії лежить на сьогоднішній день на керівництві держави»,заявив лідер партії УДАР Віталій Кличко.

Угоду про асоціацію Україна та Євросоюз планують підписати на саміті Східного партнерства у Вільнюсі наприкінці листопада. Євродепутати кажуть, що не очікували, що угода викличе такі великі суперечки з Росією.

Copyright © 2013 euronews