ЄВРОЗОНА. Вперше за півтора року економічного падіння зафіксовано слабке зростання. За даними агенції Євростат, у другому кварталі зростання становило 0,3% у порівнянні із першим кварталом цього року.

Локомотивом залишається Німеччина. Однак гарні показники демонструє і Франція. Там зростання сягнуло піввідсотка.

«Стале відновлення економіки вже не за горами, але лише у випадку, якщо ми і далі вживатимемо антикризові заходи на всіх фронтах: збережемо темпи економічних реформ, будемо контролювати державні борги та зміцнювати основи справжнього економічного і валютного союзу», – каже представниця Єврокомісії.

Тим часом рецесія триває в Іспанії, Італії та на Кіпрі. Нікосія встановила «європейський анти рекорд» падіння економіки -1,4%.

«Німеччина на підйомі. Непогано йдуть справи у Франції, однак погляньте на південь Європейського Союзу. Там ситуація критична. Ось вона, ця двошвидкісна Європа, де Німеччина, перебуваючи на підйомі, контролює заходи жорсткої економії. Тож я не думаю, що проблеми єврозони вирішено», – каже експерт.

І все ж, однією проблемою, схоже, стало менше. Португалія за минулий квартал показала найбільше зростання економіки – понад 1%.

Європейські експерти розраховують, що позитивна динаміка у Європейському Союзі триватиме і у третьому кварталі.

 Copyright © 2013 euronews