Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) стурбований високою інтернет-залежністю підлітків 15—17 років в Україні. Про це повідомила глава представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джованна Барберіс під час оприлюднення даних, що демонструють результати Європейського опитування учнів щодо вживання алкоголю та інших наркотичних речовин (ESPAD), передає кореспондент УНН.

«Результати викликають стурбованість новими формами залежності, зокрема надмірною кількістю часу, які українські школярі проводять в Інтернеті, а також беручи участь в азартних іграх», — сказала вона.

Згідно з результатами дослідження, загалом підлітки користуються Інтернетом протягом 2—3 годин в робочі дні, а у вихідні — протягом 4—5 годин.

Про дослідження ESPAD: Соціологічне опитування шостої хвилі (попередні пройшли в Україні в 1995, 1999, 2003, 2007 та 2011 роках) було проведено у 2015 році серед 6,674 учнів та студентів (3,215 хлопці та 3,459 дівчат), віком 15—17 років сільських та міських загальноосвітніх шкіл, ПТНЗ та ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації.

Дослідження було проведено Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременка за підтримки Представництва ЮНІСЕФ в Україні та Європейського моніторингового центру з наркотиків та наркоманії (EMCDDA), в рамках міжнародного проекту «Європейське опитування учнівської молоді щодо вживання алкоголю та наркотиків» ESPAD, здійсненого у 33 країнах Європи.

Нагадаємо, в Україні азартні ігри заборонені з 2009 року. Разом з тим, доступ до онлайн-казино в мережі Інтернет залишається необмеженим.