З 1 квітня для кримських абонентів МТС в чотири рази збільшилася вартість дзвінків на телефонні номери «МТС Україна». Про це повідомляється на офіційному сайті МТС Краснодарського краю і Республіки Адигея, за яким закріплені кримські абоненти.

Як пояснили представники МТС, з 1 квітня 2015 закінчився промо-період зі спеціальною вартістю дзвінків на номери Україні для абонентів тарифного плану «Супер МТС». «Після закінчення промо-періоду для абонентів зазначеного тарифного плану вартість вихідного дзвінка на номери« МТС Україна » становить 10 рублів за хвилину, на інших операторів України – 15 рублів за хвилину», – йдеться в повідомленні.

Раніше вартість дзвінка на телефонні номери «МТС Україна» для кримських абонентів становила 2 руб. 50 коп. за хвилину.

ДОВІДКОВО

На початку серпня 2014 компанія «МТС Україна» припинила обслуговування своїх абонентів на території Криму. Пізніше для українського «МТС» був організований технічний роумінг в мережах кримського GSM оператора Win-Mobile.

Наприкінці вересня стало відомо, що «МТС Україна» обслуговуватиме кримських абонентів тільки в роумінгу мережі «ТриМоб» («Укртелеком»). Кримські абоненти можуть здійснювати дзвінки, якщо їх мобільні апарати підтримують 3G-мережі стандарту UMTS і знаходяться в зоні покриття оператора «ТриМоб». Але якщо апарат підтримує тільки GSM-зв'язок, то клієнт не може «бачити» мережу роумінг-партнера. Крім того, зв'язок 3G не охоплює весь Крим, а тільки великі міста і деякі курортні селища.

У січні 2015 стало відомо, що Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації України продовжила терміни дії ліцензій на роботу в Криму операторів «МТС Україна», «Київстар» і «Укртелеком».

Крим Медіа IA