З 1 лютого планується ввести в дію новий тариф разової поїздки в комунальному транспорті, вартість якої складатиме 3 гривні. Про це в ефірі ТРК «Київ» у програмі «Столиця» заявив заступник голови КМДА Михайло Костюк. Про це повідомила прес-служба КМДА.

Разом із тим, він наголосив, що оптовий споживач транспортних послуг не відчує подорожчання, оскільки вартість проїзних залишиться на рівні 2013 року. Так, проїзний квиток на місяць на будь-який один наземний вид транспорту складатиме 80 грн., на два – 130 грн. і 160 грн. на всі види наземного громадського транспорту. Проїзний для метрополітену коштуватиме 95 грн., для метро та одного з видів наземного транспорту – 150 грн. Проїзний на всі види громадського транспорту коштуватиме 230 грн., як і сьогодні.

Вартість будь-якого проїзного для студентів відповідно до законодавства складає 50% від повної вартості проїзного квитка. Крім того, збільшення вартості разової поїздки комунальним транспортом не торкнеться незахищених верств населення. Усі пільговики, які отримали таке право, й надалі користуватимуться транспортними послугами безкоштовно.

Михайло Костюк також зауважив, що після зміни тарифу жетони метрополітену змінять колір із синього на зелений, вигляд проїзних квитків залишиться незмінним.