Шановні друзі!

Вітаю Вас із професійним святом!

Одними з найважливіших факторів розвитку нафтогазової галузі є збільшення обсягу власного видобутку вуглеводневої сировини та проведення модернізації вітчизняної газотранспортної системи.

Виконання таких завдань дасть змогу підвищити рівень енергетичної безпеки нашої держави і забезпечити безперебійний та надійний транзит газу територією України.

На сьогодні завдяки саме Вашим зусиллям видобуток вуглеводнів на шельфі Чорного та Азовського морів здійснюється за допомогою технологічного обладнання останнього покоління, а у розробці родовищ сланцевого газу в Україні заінтересовані всесвітньо відомі компанії, які готові залучати інвестиції та запроваджувати інноваційні технології у реалізацію амбітних проектів.

Поряд з нарощуванням власної ресурсної бази необхідно забезпечити зменшення техногенного навантаження на навколишнє природне середовище і цивільний захист у сфері техногенної безпеки паливно-енергетичного комплексу. Зазначені цілі і заходи передбачені у проекті оновленої Енергетичної стратегії України до 2030 року.

Упевнений, що всі перелічені завдання ми разом виконаємо з гідністю і честю. Шлях до досягнення повної енергетичної незалежності нашої держави дуже непростий, але ми вимушені його пройти. Тому праця кожного з Вас – це вагомий внесок для досягнення цієї мети.

Бажаю Вам добра, щастя, оптимізму та успіхів!

З повагою

Прем’єр-міністр України Микола АЗАРОВ