Давня істина — електромонтер, як і сапер, помиляється лише раз — підтвердилася на Донеччині у спотвореному гібридною війною вигляді. Під час трагедії, що сталася на визволеній від бойовиків, але перенасиченій боєприпасами території, потерпілі енергетики виконували ще й роль саперів. І два вибухи мін, які прогриміли з інтервалом у кілька хвилин, забрали життя відразу чотирьох працівників холдингу ДТЕК високовольтних електричних мереж.

Того фатального дня із двох міст для огляду і ремонту пошкодженої лінії електропередач 110 кВ між Горлівкою та Світлодарськом Артемівського району одночасно вирушили дві бригади енергетиків. Об 11.30 бригада з Краматорська почула сильний вибух десь поблизу Горлівки — це підірвався на міні автомобіль колег, внаслідок чого загинули двоє ремонтників. А вже за хвилину вибухнула міна під ногами краматорських електриків, і знову — дві смерті.

…На жаль, електромонтери й фахівці інших ремонтних служб Донбасу нині дуже нагадують саперів. Так само, як і решта жителів краю — з різними професіями, політичними симпатіями і віковими категоріями. Чимало з них брали участь у тому горе-референдумі, через що й отримали замість нормального і мирного життя самопроголошену «республіку», яка нагадує міну сповільненої дії. І поки донбасівці картають себе за зроблену помилку, годинниковий механізм того жахіття монотонно цокає і подовжує список жертв, яких уже понад шість тисяч…