ЗВЕРНЕННЯ

Шановні співвітчизники!

Вже понад десятиліття в Україні закріпилася традиція святкування Дня Європи, що свідчить про важливість європейського вибору на шляху розбудови нашої незалежної держави.

Сьогодні ми наближаємося до укладення Угоди про асоціацію з Європейським Союзом – історичного документа, виконання якого має дати поштовх для перетворення України на сучасну європейську державу.

Протягом останніх двох років Президентом України і Урядом проводилася наполеглива робота з підготовки до укладення цієї Угоди, що сприяло завершенню переговорного процесу і парафуванню документа у 2012 році.

Україна продемонструвала готовність продовжувати проведення політичних, соціально-економічних, правових та інституційних реформ з метою посилення економічної інтеграції та політичної асоціації з ЄС.

Створення поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною і ЄС є пріоритетом економічного розвитку, потужним стимулом для модернізації національної економіки, створення додаткових можливостей для виходу українських підприємств та компаній на зовнішній ринок, залучення інвестицій і розвитку торгівлі.

Уряд і надалі докладатиме необхідних зусиль для ефективної адаптації законодавства України до законодавства ЄС та здійснення внутрішніх інституційних реформ у рамках Порядку денного асоціації Україна – ЄС.

Переконаний, що ці кроки дадуть змогу підписати Угоду про асоціацію з ЄС під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі у листопаді ц. р. і розпочати новий стратегічний етап відносин між Україною і ЄС.

Нехай свято Дня Європи ще на один крок наблизить нас до європейської спільноти.

З Днем Європи!

З повагою

Прем’єр-міністр України Микола АЗАРОВ