СЛУЖИТИМУТЬ КОНТРАКТНИКИ. Міністерство оборони спростувало поширену низкою ЗМІ інформацію про відміну останнього призову та перенесення термінів переходу Збройних Сил на контрактну основу до 2017 року.

Про це заявили в прес-службі оборонного відомства.

«Як і передбачалося раніше, восени 2013 року відбудеться останній призов на строкову службу до лав Збройних Сил України. А в 2014 році звільниться в запас останній строковик», - зазначили в прес-службі.

У Міноборони також наголосили, що до 2017 року планується повністю завершити реформування української армії. Після проведення всіх етапів Державної програми реформування та розвитку Збройних Сил України на 2013-2017 роки армія повністю перейде на контрактну форму комплектування. Зменшиться також чисельність Збройних Сил України з 184 тисяч людей до 115 тисяч.

Відбудеться перехід до міжвидового принципу організаційної побудови Збройних Сил. Суттєво поліпшиться і ситуація щодо забезпечення соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей та перспективи оснащення озброєнням та військовою технікою тощо.

УКРІНФОРМ