Застосування методики розрахунку тарифів за послуги з центрального опалення за відсутності загальнобудинкових теплолічильників не призводить до подвоєння нарахувань за комунальні послуги й не має методологічних помилок. У цьому в заяві запевняє Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Навпаки, це дає змогу споживачам, у яких нема приладів обліку тепла, і в цьому опалювальному сезоні наблизити виставлені нарахування до фактичних значень спожитого.

З початку 2015 року комісія першочергово вносила в інвестиційні програми теплокомуненерго заходи щодо встановлення в багато квартирному житловому фонді лічильників тепла для повного його обліку. У будинках без таких лічильників було застосовано методику розрахунку вартості оплати за послугу з централізованого теплопостачання згідно з постановою Кабміну від 30. 10. 2016 року №1037. Ця формула враховувала температуру зовнішнього середовища і тривалість опалювального сезону.

«Цей механізм підтримало зокрема і представництво МВФ. Його запровадження дало змогу тільки в період з грудня 2015-го по квітень 2016 року зменшити нарахування плати населенню за комунальну послугу з централізованого опалення (у разі відсутності лічильників теплової енергії) на суму близько 350 мільйонів гривень і дало змогу споживачам заощадити понад 10% коштів», — цитує УНІАН текст заяви. Комісія і надалі захищатиме соціально вразливі верстви населення.

Відділ новин «Урядового кур’єра»