У Сумському державному університеті відбувся черговий випуск слухачів курсів соціальної адаптації військовослужбовців. Свідоцтва державного зразка та сертифікати одержали 30 випускників — звільнених та спланованих до звільнення військовослужбовців військових частин та установ Сумського гарнізону Сухопутних військ Збройних сил України.

Впродовж двох місяців вони здобували освіту в університеті за напрямом  «Економіка і підприємництво», фаховим спрямуванням «Організація та управління підприємствами малого та середнього бізнесу». Навчання проходило в рамках проекту «Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям» у тісній співпраці з правлінням Ресурсного та кар’єрного центру для звільнених військовослужбовців, за підтримки Міністерства соціальної політики, Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). 

Як зазначив ректор СумДУ Анатолій Васильєв, навчальний заклад є насамперед соціально орієнтованим, а отже розв’язання наболілих соціальних проблем військовослужбовців збігається з філософією університету. Впродовж останніх семи років СумДУ активно співпрацює з Ресурсним та кар’єрним центром для звільнених військовослужбовців у рамках угоди з Координатором проектів ОБСЄ в Україні. Мета — допомогти громадянам цієї категорії успішно самореалізуватися та підвищити їхню конкурентоздатність на ринку праці.

Із успішним закінченням курсів слухачів привітали і побажали подальших успіхів голова правління Ресурсного та кар’єрного центру  Олександр Коренчук, менеджер проектів ОБСЄ в Україні у військово-політичній сфері Олександр Гладкий.