Президент Петро Порошенко на зустрічі з американським сенатором Робом Портманом наголосив на важливості трансатлантичної солідарності для підтримки України, яка відстоює демократичні цінності у протистоянні з агресором.

«Ми в Україні відстоюємо глобальну безпеку та глобальну демократію. Якщо ми програємо цю битву — програє світова безпека», — впевнено заявив Президент. Він також зазначив, що Україна робить усе можливе для виконання мінських домовленостей і розраховує на підтримку США, щоб забезпечити їх виконання всіма сторонами.

Петро Порошенко особливо відзначив необхідність введення міжнародної місії з підтримання миру, «щоб забезпечити стабільність мирного процесу», повідомляє прес-служба Президента.

Він наголосив, що в Україні борються не лише за те, щоб захистити країну, а й за те, щоб змінити її, «привести її до абсолютно нових цінностей».

Президент подякував сенаторові за його особисту позицію щодо необхідності надання Україні активнішої підтримки. А сенатор наголосив, що Америка має бути поряд з Україною. І зазначив, що на нього справили враження зміни, які відбулися в країні за останній рік. Але за рік значно зросли й загрози безпеці України.

Роб Портман виступає за те, щоб США глибше долучалися до забезпечення реалізації мінських домовленостей. Адміністрація США повинна здійснити кроки не лише у запровадженні програм тренувань для військових, а й у підвищенні обороноздатності української армії.

Роб Портман також відзначив важливість подальшої фінансової підтримки реформ в Україні.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»