ВІДЗНАКА

Уряд преміює українських чемпіонів та призерів ХХІІ літніх Дефлімпійських ігор та їхніх тренерів 

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час урочистої зустрічі спортсменів Національної дефлімпійської збірної.  

«Ви показали феноменальний результат, здобувши 88 медалей (21 золота, 30 срібних та 37 бронзових) та посівши друге місце в загальному командному заліку. Для заохочення спортсменів та їхніх тренерів урядом прийнято рішення про виплату державних винагород чемпіонам та призерам ХХІІ літніх Дефлімпійських ігор розміром: за 1 місце — 800 тисяч гривень, за 2 місце — 550 тисяч і за 3 місце — 380 тисяч кожному спортсмену. Також державні винагороди отримають їхні тренери», — сказав Олександр Вілкул.

Українських спортсменів із тріумфальним виступом на XXII літніх Дефлімпійських іграх також привітав міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін. «З містом Софія, де цьогоріч проходили Дефлімпійські ігри, пов’язано незабутні спогади, адже саме в столиці Болгарії українські спортсмени з вадами слуху 20 років тому вперше виступили на Дефлімпійських іграх. Ці змагання стали початком великого шляху збірної команди України. Переконаний, що високі результати, показані на Дефлімпіаді 2013 року, віра в перемогу, бажання бути кращим і високий професіоналізм стануть запорукою нових успіхів всієї нашої команди на світових і європейських чемпіонатах», — сказав Равіль Сафіуллін.

Як повідомляє прес-служба віце-прем’єра, до складу національної збірної увійшли спортсмени майже з усіх регіонів України, крім Хмельницької та Чернівецької областей. Слід зазначити, що кількість українських спортсменів-учасників літніх Дефлімпійських ігор, порівняно з 1993 роком, зросла у 4,5 раза, що свідчить про динамічний розвиток і популяризацію дефлімпійського руху в Україні.

Українські спортсмени брали участь у змаганнях з 16 видів спорту: бадмінтон, баскетбол (жінки і чоловіки), боротьба вільна, боротьба греко-римська, боулінг, волейбол (жінки і чоловіки), дзюдо, карате, легка атлетика, настільний теніс, плавання, пляжний волейбол, спортивне орієнтування, стрільба кульова, тхеквондо і футбол. Вперше на літніх Дефлімпійських іграх представники нашої країни брали участь у змаганнях з боулінгу.

Серед регіонів відповідно до кількості здобутих золотих нагород кращими результатами відзначилися спортсмени міста Києва, серед яких дев’ятеро стали чемпіонами Дефлімпійських ігор. На другому й третьому місцях за кількістю золотих нагород опинилися спортсмени-представники Київської та Житомирської областей, по 8 спортсменів з цих областей стали володарями золотих нагород.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»