Торік 21 березня було підписано політичну частину Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. З нагоди цієї дати нині зі столичного Майдану Незалежності стартує «Забіг миру». Ініціатором цього міжнародного проекту виступив Світовий конгрес українських молодіжних організацій (СКУМО) разом із громадськими діячами та марафонським клубом «Тарас Бульба».

За інформацією президента СКУМО Мирослава Гочака, захід стане подякою європейцям за підтримку України в її європейському виборі.

У двох етапах є намір здійснити найдовший забіг у світі без зупинок завдовжки 18 тисяч кілометрів і зареєструвати його в Книзі рекордів Гіннесса. Варшава, Прага, Женева, Париж, Страсбург, Барселона, Мадрид, Лісабон, Відень, Берлін та ще багато столиць і міст Європи зустрічатимуть учасників міжнародного проекту. «Забіг миру», звісно, проляже й через українські населені пункти. Завершити його планують там, де й стартували: у Києві орієнтовно 11 травня.

А ще ця ініціатива СКУМО відіграє важливу роль й у створенні позитивного іміджу України в Європі й світі, в інформуванні людей про стан справ у нашій країні. Серед різних заходів, передбачених програмою, — організація символічних забігів у містах і цікавих зустрічей із громадами та жителями, залучення представників місцевої влади та мас-медіа.