РЕАКЦІЯ. Віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко доручив розробити новий технічний регламент роботи підприємств підвищеної небезпеки з аварійно-рятувальними, санепідеміологічними і екологічними службами. Про це йшлося під час засідання урядової комісії з розслідування причин аварії, що сталася 6 серпня на концерні «Стирол» у місті Горлівка Донецької області. Учасники засідання також обговорили роботу експертної групи з розслідування причин аварії та екологічну ситуацію в місті.

«Потрібно створити відповідний регламент взаємодії, а також відповідальності людей на підприємстві за несвоєчасне надання інформації. Слід розробити регламент, перелік підприємств і порядок дій, які потрібно виконувати», — наголосив Юрій Бойко.

Як повідомляє прес-служба віце-прем’єра, під час відвідання концерну «Стирол» він підкреслив, що роботу урядової комісії спрямовано на уникнення подібних аварій та допомогу постраждалим. Її завдання — визначити шляхи для уникнення такого в майбутньому і надати допомогу постраждалим та сім’ям загиблих. «Ми сконцентровані на цьому, — зауважив Юрій Бойко та запевнив, що загрози для навколишнього середовища внаслідок аварії немає. — Ми були на місці і переконалися, що для навколишнього середовища негативних впливів немає».

У місті Горлівка трохи згодом побувала також міністр соціальної політики Наталія Королевська. На заводі «Стирол» вона заявила, що постраждалі й сім’ї загиблих внаслідок аварії отримають у повному обсязі всі належні їм виплати згідно із законом.

«Ми обговорили питання компенсації з профспілками і з власником підприємства», — передає її слова прес-служба Мінсоцполітики.

У цьому контексті міністр уточнила, що сім’ї загиблих отримають одноразову допомогу в розмірі п’ятирічної заробітної плати загиблого. Потерпілим надаватиметься вся необхідна медична допомога за рахунок Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві. У разі втрати ними працездатності планується здійснити одноразову страхову виплату.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»