До військовослужбовців 36-ї окремої бригади морської піхоти, які нині проходять реабілітацію у Пологівському центрі, одному з найкращих в Україні, завітали гості: начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Запорізької ОДА Олександр Зубченко, заступник голови Пологівської РДА Ірина Півень та координатор районного центру допомоги учасникам АТО Ангеліна Устименко.

Військова частина постійно дислокується в Миколаєві, раніше базувалася в селі Перевальне в АР Крим, брала активну участь у всіх міжнародних навчаннях та миротворчих місіях України, була однією з найкращих у ЗСУ. Після початку російської окупації півострова, незважаючи на зраду комбрига, солдати 20 днів тримали оборону проти переважних сил агресора, зберегли бойовий прапор, печатку, військовий архів.

Морпіхи прибули в район кілька місяців тому, проте вже стали добрими друзями місцевих жителів. Тут із концертами виступають самодіяльні колективи і школярі, а завдяки підтримці районної влади солдати відвідали багато цікавих туристичних об’єктів Запорізького краю. Побут бійці облаштували по-польовому: встановили житлові намети, літній душ, обладнали затишну їдальню і навіть імпровізовані альтанки. А ось приміщення для зимівлі потребують серйозного ремонту, заміни вікон та дверей, утеплення підлоги і стелі. Тривають роботи з поліпшення освітлення на території.

Олександр Зубченко розповів представникові командування про шефську допомогу українській армії від Запорізької області, створення нових військових містечок, запросив військових взяти участь в урочистостях в обласному центрі і передав подарунки нашим захисникам. Також на воїнів до свята чекає чимало приємних сюрпризів від місцевої громади та соціально відповідального бізнесу Пологівщини.