НЕБЕЗПЕКА. Запорізькі міліціонери змушені були застрелити домашнього улюбленця. Щойно тривожний сигнал  надійшов до  чергового Орджонікідзевського райвідділу (м. Запоріжжя) ГУ МВС України в Запорізькій області, на місце негайно  виїхала слідчо-оперативна група. Телефонувала жінка, яка і  повідомила, що на неї   напав власний собака і сильно покусав. Це був пес бійцівської породи  — пітбуль.

— За словами чоловіка потерпілої, стан жінки критичний. Вона втратила багато крові та  знепритомніла після дзвінка до міліції. До неї викликали  швидку.  Та розлючений собака  метушився у під’їзді, кидався на  медиків і не давав їм пройти до потерпілої, — розказав керівник  центру громадських зв’язків ГУ МВС України в Запорізькій області Олександр Вовкодав. — Наша група прибула вчасно. Собака  не встиг скалічити когось іще, але така загроза була. Наші співробітники  змушені були застосувати вогнепальну зброю, щоб знешкодити небезпечну тварину і забезпечити можливість медикам надати допомогу жінці.

Її з численними рваними ранами обох рук та ноги доправили до  міської лікарні. Медики визначають її стан тяжким, утім, стабільним.  І передбачають, що до повного одужання їй ще далеко. Очевидно, доведеться зробити кілька операцій. 

Чому лагідний домашній улюбленець кинувся на  свою  господиню? Відповідь на це   запитання дав  керівник  кінологічного центру  ГУ МВС України в Запорізькій області  Євген Михайлов.

— У собак бійцівських порід закріплені саме бійцівські якості, в них виховується злість, жорстокість, невідступність, тож вони інколи можуть стати небезпечними, — підтвердив фахівець. — Це  стається  за умов, коли господарі  не усвідомлюють свою відповідальність за виховання таких тварин, ставляться до них як до плюшевих іграшок. Натомість такі собаки потребують величезної уваги, спеціального виховання, навчання за  відповідними програмами. Якщо на природні бійцівські якості собаки  своєчасно не накинути  виховну вуздечку, її бійцівська сутність може проявитися навіть до господаря.