Нині через соцмережі проходить багато різної інформації (перевіреної і ні), яка шкодить українським силовикам. На цьому наголосив керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук під час прес-конференції в Українському кризовому центрі. 

За його словами, до цього слід ставитися дуже серйозно. Адже йдеться про безпеку військових і цивільних людей і про координацію воєнних дій. Коли розміщують відео з пересуванням наших військових, карти з прив’язкою до місцевості, — це неправильно.

На думку експерта, доречно було б оголосити Донбас зоною з надзвичайним станом на мінімальний термін. Це дало б змогу контролювати розповсюдження інформації.

Та й до журналістів із сусідньої держави варто було б змінити ставлення. Дмитро Тимчук пропонує тих представників ЗМІ, які безсоромно поширюють брехню про події в Україні, оголосити персонами нон грата. Він вважає, що цей список не буде надто довгим, проте матиме ефективну дію. На його думку, важко уявити картину, коли Росія проводила воєнні операції на Кавказі, а там вільно переміщувалися журналісти з інших країн. Якого озброєння потребує українська армія? Збройні сили нині не беруть участі в подіях. Вони можуть застосовувати зброю лише у разі нападу на об’єкт, за який відповідають. Тому говорити про гостру потребу в додаткових одиницях зброї не доводиться. Останніми днями використовують вертольоти для психологічного впливу і для спостереження. Військовий експерт підтвердив пропозицію іноземних держав, зокрема членів НАТО, надати Україні допомогу зброєю. Проте високотехнологічна зброя, яку пропонують нам приміром США, нині ні до чого. Щоб нею управляти, потрібні вузькопрофільні спеціалісти. Таких у нас немає і найближчим часом не буде. Наші піхотинці з цим не впораються. Якщо цими зразками зброї керуватимуть американські військові чи хоча б інструктори, то це вже розцінюватимуть як залучення іноземних військ. І як не крути, а ще жевріє надія на безкровне врегулювання конфлікту. Промовець також поінформував, що Україна склала перелік необхідного озброєння і передала його Заходу. Список секретний, тож детальнішої інформації про його зміст він надати не може. За словами Дмитра Тимчука, нам не завадила б розвідувальна техніка, а також актуальною залишається зброя несмертельної дії. 

Появу в Інтернеті відео, в якому люди із закритими обличчями, одягнені в чорну форму (звідси неологізм «чорні чоловічки»), погрожують прибічникам референдуму на південному сході України, Дмитро Тимчук прокоментувати не зміг. Лише зауважив: як факт таке відео є, а достовірної інформації, яка б підтверджувала чи спростовувала участь таких партизанських загонів, немає.

Занепокоєння експерта викликає брак координації дій між силовиками під час проведення антитерористичної операції на сході України. Зокрема нонсенсом Дмитро Тимчук назвав дії міліціонерів, з-за спин яких стріляли агресори у мирних містян. Він також висловив сподівання на поліпшення ситуації у зв’язку зі звільненням одеського очільника міліції.