Виконком Львівської міської ради прийняв рішення про обмеження комерційного використання одноразових поліетиленових пакетів у торговельних мережах обласного центру. Натомість рекомендував суб’єктам господарювання у галузі торгівлі пропонувати покупцям альтернативу — паперові пакети, багаторазові торбини, а також розробити програму лояльності до споживачів щодо заохочення використання багаторазової тари.

За інформацією прес-служби міськради, виконавчий комітет ухвалив зміни стандартів обслуговування покупців. Зокрема, департамент гуманітарної політики організовуватиме інформаційно-просвітницьку роботу в школах та дошкільних закладах щодо негативного впливу полі­етилену. Департамент економічного розвитку розглядатиме можливість стимулювати суб’єктів господарювання за  критеріями створення пунктів приймання і обмеженням комерційного використання одноразових поліетиленових пакетів.

Львів’янам нагадали, що 33 країни, серед яких Франція, Італія, Румунія, Монголія, Кенія, Мадагаскар, заборонили використовувати пластикові пакети, ще 53 ввели часткову заборону або податок на пакети, а комітет Європарламенту з навколишнього середовища проголосував за заборону в Євросоюзі з 2021 року використовувати одноразові пластикові вироби. В Україні на законодавчому рівні поки що не введено таких обмежень.