Вадим БУЧА
для «Урядового кур’єра»

На вчорашньому засіданні Верховної Ради депутати, зокрема, заслухали інформацію представників Кабміну про підготовку житлово-комунального господарства до опалювального сезону та забезпеченість паливно-енергетичними ресурсами.

Міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький поінформував, що станом на 1 вересня до підземних сховищ закачано 12,2 мільярда кубометрів природного газу, з яких близько 5,8 мільярда кубів — власного видобутку. Таким чином, за словами міністра, Україна повністю забезпечена газом для нормального проходження опалювального сезону.  У свою чергу, в.о. міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Григорій Семчук (глава відомства у відпустці) повідомив, що на 5 вересня готовність галузі ЖКГ до осінньо-зимового періоду становить 95%, тоді як плановий показник готовності визначений на рівні 85%.  До експлуатації в зимовий період підготовлено 191 тисяча житлових будинків (93%), паспорти готовності видано 185 тисячам будинків (97% від фактично підготовлених та 90% до плану), підготовлено 23,7 тисячі котелень (97%), відремонтовано 1,5 тисячі кілометрів водопровідних мереж (95% від плану) та 603 кілометри каналізаційних мереж (97%). «У технічному плані проблемних питань немає.  До 1 жовтня підготовку галузі буде закінчено», — заявив Григорій Семчук.

Депутати також заслухали міністра економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова, який поінформував про деякі економічні прогнози на наступний рік. Так, за його словами, прогнозний обсяг фінансування Державної програми активізації економіки на 2014 рік становить 207,159 мільярда гривень.