ПРОБЛЕМА.  Нинішня ситуація на Нікопольському заводі феросплавів (НЗФ) загрожує важкими соціально-економічними наслідками. Як зазначає голова правління  Запорізького заводу феросплавів (ЗЗФ), прийняття урядом постанови про підтримку електрометалургійної галузі і наступне підписання Меморандуму про взаємодію між Кабміном і керівництвом феросплавних підприємств, дало очолюваному ним підприємству надію на краще. Однак  в критичному становищі продовжує залишатися НЗФ, який змушений, як і раніше закуповувати електроенергію по 97 доларів за МВт. Годин.

Сьогодні ситуація на Нікопольському феросплавному, який через високу ціну на електроенергію змушений був знизити на 60% виробництво продукції і зупинити половину плавильних печей, викликає серйозне занепокоєння. Оскільки спеціалісти не виключають повної зупинки підприємств. При цьому вони звертають увагу на важкі соціально-економічні наслідки, які виникнуть для мешканців міста внаслідок  повної зупинки підприємства.

«Майже сім тисяч працівників залишаться без роботи. Іншої – в Нікополі вони не знайдуть. Окрім того, різке зниження споживання електроенергії (3,8 млрд. МВт год. на рік) через зупинку заводу, негативно відіб’ється і на сусідньому місті Енергодар, містоутворюючим підприємством для якого є Запорізька АЕС, – такої думки дотримується виконавчий директор Асоціації виробників феросплавів Сергій  Кудрявцев.

Відділ економіки
«Урядовий кур’єр»