Підсумки зовнішньополітичної діяльності уряду упродовж перших 100 днів підбив на брифінгу в. о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця. Серед основних досягнень Кабміну у сфері міжнародних відносин урядовець відзначив підписання політичної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, набуття чинності автономного преференційного режиму торгівлі між Україною та ЄС, досягнення згоди Єврокомісії про перехід до другої фази Плану дій щодо лібералізації візового режиму для України.

«В умовах агресії Російської Федерації проти України, окупації Росією Автономної Республіки Крим зусиллями української дипломатії вдалося консолідувати міжнародну спільноту на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України», — цитує УНІАН керівника зовнішньополітичного відомства.

Загалом Україна продовжить використовувати всі наявні політико-дипломатичні механізми для посилення міжнародного тиску на РФ для деескалації ситуації в східних областях України та відновлення суверенітету нашої держави на тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим.