У селі Хухра Чернеччинської сільської територіальної громади на Сумщині розпочато будівництво нової амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Стару будівлю росіяни вщент зруйнували ще навесні 2022 року внаслідок авіаудару.

Нову амбулаторію буде побудовано з нуля завдяки коштам, зібраним на фандрейзинговій платформі United24 та спрямованим МОЗ на відбудову закладу. Вартість будівництва становить 24,6 мільйона гривень.

«Повномасштабна війна, постійні обстріли й атаки ворога призводять до того, що чимало українських медичних закладів пошкоджено або повністю зруйновано. росіяни щодня цілеспрямовано влучають у цивільні об’єкти та завдають шкоди нашій медичній системі. За понад два роки 1537 об’єктів медзакладів було пошкоджено та ще 203 зруйновано вщент. Для нас дуже важливо, щоб  українці мали доступ до медичних послуг за будь-яких умов, тому ми разом з партнерами працюємо над відновленням пошкоджених медзакладів. Сьогодні розпочато будівництво нової амбулаторії на Сумщині, що дасть змогу надавати якісні медичні послуги жителям громади — села Хухри та інших сусідніх населених пунктів, які теж істотно постраждали внаслідок збройної агресії росії», — сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час робочого візиту на Сумщину, в якому його супроводжував голова Сумської обласної державної адміністрації — начальник обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

Нині пріоритетом для держави залишається відновлення медзакладів і забезпечення безперебійного надання необхідної медичної допомоги українцям. Відбувається це за принципом «build back better», і відбудова цієї амбулаторії — саме такий приклад.

Будівництво нової установи надасть доступ пацієнтам до розширеного переліку необхідних медичних послуг попри війну.

Наприкінці 2023 року уряд ухваливрішенняпро розподіл коштів на будівництво цього медзакладу, повідомляє Міністерство охорони здоров’я.