СТИМУЛИ

Держава готова надати бізнесу преференції, якщо частину прибутку  він спрямовуватиме на
зведення житла

Заселення кожного нового житлового будинку сприяє розвитку економіки. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров у Гостомелі, що на Київщині, у ході урочистостей з нагоди введення в експлуатацію житлового будинку Державного підприємства «Антонов».

«Я спеціально приїхав на цей святковий захід, оскільки це частина тієї програми, яку ми реалізуємо для того, щоб оживити житлове будівництво в країні; зробити його доступним і на цій основі розвивати економіку України. Тому кожен зданий будинок є істотним внеском у розвиток нашої економіки», — деталізував свою позицію Микола Азаров.

Прем’єр-міністра приємно вразило те, що керівництво ДП «Антонов» значну частину свого прибутку спрямувало на будівництво службового житла для своїх працівників. За його словами, це є одним із чинників утримання на робочих місцях молодих фахівців.

 Микола Азаров сподівається, що щасливих новосельців в країні буде дедалі більше. Фото Олега МАРКЕВИЧА 

Водночас Микола Азаров закликав керівництво ДП «Антонов» проводити модернізацію, зокрема верстатного устаткування та технологічних ліній. «Разом із тим на підприємстві працюють люди, і вони повинні мати стимул, щоб працювати на цьому підприємстві. Тому абсолютно правильно, що поряд із турботою про оновлення виробничих потужностей керівництво підприємства подбало про те, як закріпити людей, як розв’язати їхні житлові питання. Так потрібно працювати і в подальшому», — наголосив глава уряду.

Він також запевнив присутніх, що Кабінет Міністрів розробляє систему стимулів, щоб заохотити бізнес будувати житло для своїх працівників. «Держава повинна підказати і допомогти бізнесу, щоб частина прибутку йшла на розвиток житлового будівництва. Як це зробити, подумаємо. Ми обов’язково дамо нашому бізнесу преференції, якщо він частину прибутку спрямовуватиме на розвиток житлового будівництва», — пообіцяв Микола Азаров.

Він додав, що інвестиції у будівництво — найшвидший і найефективніший шлях виведення нашого реального сектору економіки на якісно новий рівень розвитку.

До слова, готельно-житловий комплекс ДП «Антонов» збудований насамперед для того, щоб закріпити на підприємстві молодих спеціалістів та перспективних працівників.

Він складається з двох будинків по 112 квартир кожен. Вартість проживання становить від 485 до 580 грн за квартиру на місяць, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»