Пригадуєте, як сільська громада обирала собі голову в невеликому, проте дуже потужному за драматизмом вірші Павла Тичини «На майдані»? За найсправжнісінькими європейськими стандартами місцевого самоврядування, які зародилися на наших землях з прадавніх часів Київської Русі. Найдемократичнішим способом відкритого голосування, простою більшістю: «Хай чабан, — усі гукнули, — за отамана буде!»

Та як і в часи першої української революції майже 100 років тому, нинішня виборча процедура містить елемент ризику. Обирають людину на публічну посаду завжди трохи спонтанно. Надалі це вже її завдання — втриматися в керівному кріслі, виправдати довіру людей на комфортніше життя, вберегти чистими мундир і власне сумління.

Об’єднання громад, створення нових спроможних осередків суспільного життя, зорієнтованих на розвиток, — важлива передумова децентралізації управління країною, ключове завдання вітчизняної реформи місцевого самоврядування — набирає обертів. Нині їх уже 172, ще п’ять завершують установчі про?цедури й готуються до проміжних місцевих виборів, що відбудуться 17 липня цього року.  А це вже майже сім відсотків від загальної кількості.

У цій складній багатоплановій справі реального перетворення України на успішну країну успішних громад великі надії покладають на «свіжу кров» — нових лідерів, у яких повірять і за якими підуть.

Скептики узвичаєно зауважать: а де конкретні факти? Де ті чесні й порядні очільники? Де громади, в яких уже щось змінюється, або є підстави хоч би очікувати на зрушення найближчим часом?

Так-от, нещодавно на власні очі побачила і поспілкувалася не з одним таким очільником, а вже зі справжньою командою успішних — голів новоутворених об’єднаних територіальних громад. Сталося це під час другої цьогорічної сесії «Академії лідерства», зорганізованої Програмою Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні», яку вже шостий рік втілюють у нашій країні. І була приємно вражена, що ці переважно молоді люди не схожі на більшість своїх попередників, які ще вчора під диктовку голови райдержадміністрації старанно записували, що їм належить робити завтра і післязавтра.

Вони зовсім інші. Почуваються вільно, впевнено, не бояться вголос висловити власну думку. Орієнтовані на стратегічне планування, вільно оперують складовими бечмаркінгу, достеменно знають, що таке менеджмент взаємодії та особистісний swot-аналіз. Саме ці знання Рада Європи генерує і поширює, зокрема й серед вітчизняного самоврядного активу, через свою унікальну програму, яка грунтується на досвіді найуспішніших реформ на нашому континенті.

Завдяки здобутим знанням уже складають стратегічний план розвитку в Кочубеївській об’єднаній громаді на Херсонщині. Голова цієї громади Іван Дударь каже, що керується висловлюванням експерта РЄ Джона Джексона про те, що системний підхід, динаміка — це провідні підживлювачі ефективного управління.

Голова Новопсковської об’єднаної громади Луганської області Вадим Гаєв після першої сесії академії провів власну маленьку революцію в системі надання послуг для односельців. Тут провели конкурс на посаду паспортистки, зменшили черги, навчили апарат бути привітним з відвідувачами, усміхатися.

Олексія Рябоконя з Пирятина, що на Полтавщині, не зарахуєш до новачків у місцевому самоврядуванні. Та він цілком слушно каже, що під час навчання в «Академії лідерства» краще зрозумів, чому попередній досвід може бути і позитивним, і негативним.

На запитання тренера програми «Академія лідерства», чи впливає громадська думка на ухвалення управлінських рішень вашою радою, схвальну відповідь дала заступниця голови Омельницької об’єднаної громади Світлана Неіленко. Перед тим як затверджувати план роботи на сесії, тут провели опитування громадян і громадські слухання, щоб звірити пріоритети. Так-от, більшість односельців (а новоутворена громада об’єднала 20 сіл, у яких 5,5 тисячі жителів) переважно висловилася за першочергове будівництво водогону, хоч і в громадян, і в депутатів були інші пропозиції.

У Шумську на Тернопіллі люди найбільше переймаються поганим станом доріг. Проте після поїздки до Польщі, яку організувала програма РЄ «Децентралізація і муніципальна консолідація в Україні», голова тамтешньої об’єднаної громади Володимир Плетюк зібрав місцевий актив і спробував переконати людей спершу розпочати споруджувати каналізацію, щоб потім не розкопувати вже відремонтовані дороги.

Ефективне управління, вчать в Академії лідерства, — це коли громада не живе одним днем, коли не просто витрачає суспільні кошти, а намагається раціонально використати кожну копійку, стратегічний план не збирає пил у довгій шухляді, бо це настільна книга голови громади, працівників апарату, депутатів, доступний громадськості.

Вочевидь, децентралізація народжує лідерів. Вони вже є, зацікавлено вивчають найкращий європейський досвід, успішно працюють на благо своїх громад. На тому, що харизматичних лідерів потребують усі громади, наголошував і віце-прем’єр Геннадій Зубко на останньому засіданні Кабміну.