Режисери дали новій програмі, яка йтиме до 11 грудня, назву «Екстрим-арена» з огляду на складність і небезпечність  включених до неї номерів.  Цього разу до Києва приїхали   артисти з Монгольського цирку. Вони дарують глядачам, без перебільшення, три сенсаційних номери. Acrobats with voltаge під керівництвом Ердене Нергуі плавними рухами створюють своєрідну башту з тіл. Уявіть, кожен з акробатів здіймає по плечах свого партнера увись. Верхівка стовпа з п’яти людей повільно замикається, а потім  стрімко розпадається. Красу номера, його дивовижність не можна передати словами. Так само  складно описати секрет володіння тілом у такий незвичний спосіб.

Дівчата-лебеді з Монгольського цирку демонструють глядачам еквілібр з каучуком

Другий номер  — Acrobats swan. Тут родзинка  — еквілібр. Чотири дівчини-лебеді зуміли на помості об’єднати чи, радше, створити видимість єдиної конструкції синхронними рухами тіл. Чотирьом граціям знадобилося якихось десять хвилин, аби здивувати публіку пластикою, гнучкістю, артистизмом. Acrobats with teeter boards — це третя постановка центру розвитку Монгольського цирку. Колоритність номера створюють гойдалки, за допомогою яких хлопці здіймаються ввись та на рівні олімпійських чемпіонів здійснюють стрибки в повітрі. Техніку виконання цієї групи акторів журі Міжнародного фестивалю «Ідол» оцінило «сріблом» у 2014 році. В Іспанії на Міжнародному фестивалі у Фігерасі (цьогоріч) артисти взяли «золото». На 2-й Міжнародній цирковій премії «Майстер» група акторів здобула визнання кращих виконавців 2016 року. А в непорушній позі гості цирку  сиділи, допоки Амалія Аванесян та Євгеній Абакумов виконували номер на петлях. Повітряні гімнасти без  страховки під самісіньким куполом під світлом прожекторів  демонстрували, що у нашому сучасному світі жінки стають мужнішими та сильнішими. Режисер номера — Марія Ремньова. А здобуток — «золото» на 5-му Міжнародному фестивалі циркового мистецтва «Золотий трюк Кобзова».

Не менш оригінальна  їзда італійця Даніеля Діоріо на велосипеді на 10-метровій висоті по колу конструкції без страхувальних лонж. Мета — здолати силу земного тяжіння.

Італієць Даніель Діоріо знає, як підкорити силу земного тяжіння. Фото надане автором

Про те, що «Екстрим-арена» добігає кінця, заявили виблисками очей нільські крокодили. Таких рептилій на арені було 20. Вони танцювали, робили стійку на хвості та заспівали свою крокодилячу пісню.  Щоб навчити цих земноводних співу, слід підготувати теплий басейн і увімкнути музику. Нагорода за виконання хорової сонати — куряче стегенце. Ексклюзив команди — крокодил-альбінос, а сенсація постановки — покладення голови дресирувальника Олександра Орлова в зубасту пащу під команду «Ап!».