МЕТА

Україна розраховує на подальшу співпрацю із США в рамках ОБСЄ

«Ми вдячні американській стороні за підтримку наших зусиль у напрямах урегулювання заморожених конфліктів, забезпечення контролю за звичайними озброєннями в Європі та боротьби з торгівлею людьми. Розраховуємо на подальшу підтримку і співпрацю з Урядом Сполучених Штатів у рамках ОБСЄ з метою посилення стабільності і безпеки на просторі відповідальності цієї організації», — зазначив Президент Віктор Янукович під час зустрічі з директором Федерального бюро розслідувань Робертом Мюллером.

Глава держави нагадав, що з початку 2013 року Україна головує в ОБСЄ: «Ми визначили пріоритети свого головування у тісній співпраці з країнами-членами цієї організації. Мені приємно відзначити, що в цьому напрямі ми конструктивно співпрацюємо з Вашингтоном».

Крім того, Віктор Янукович підкреслив, що українсько-американська взаємодія ефективно розвивається в багатьох сферах обопільної зацікавленості. «Ваш візит для України дуже цікавий, і більш ніж за двадцять років між нашими правоохоронними органами встановилися добрі традиції співпраці та комунікацій. Переконаний у наявності потенціалу для розширення подібного співробітництва», — підкреслив глава держави.

Він наголосив на тому, що Україна приділяє особливу увагу питанням боротьби з тероризмом. Зокрема, останнім часом було прийнято кілька нормативних документів, покликаних підвищити ефективність цієї роботи. «Рівень взаємодії задіяних в антитерористичному процесі центральних органів виконавчої влади досить високий. Службою безпеки розроблено всі нормативні документи, їх розглянуто на координаційному рівні і затверджено відповідним указом Президента», — сказав Віктор Янукович.

Глава держави також підкреслив, що Україна перебуває на завершальному етапі підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом у листопаді цього року. «Залишилася ще відповідна підготовча робота на цей період часу, і я сподіваюсь, що ми її виконаємо, а угоду буде підписано», — цитує слова Президента його прес-служба.

У свою чергу директор Федерального бюро розслідувань подякував главі Української держави за допомогу, надану після вибухів на Бостонському марафоні. «Я хотів би зупинитися на питанні, яке дуже важливе для нас, — це питання боротьби з тероризмом. Я хотів сказати: дуже вам дякую за цю швидку допомогу, яку ви надали нам після Бостонського марафону, за те, як ви оперативно відповідали на наші клопотання про її надання», — підкреслив Роберт Мюллер.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»