ФОТОРЕПОРТАЖ

Ірина ПОЛІЩУК,
Світлана СКРЯБІНА
(фото),
 «Урядовий кур’єр»

Це не просто квіткова експозиція, а інсталяція під незвичайний автосалон, де кожен район столиці представив «живі» та ще й неймовірно пахучі експонати. Щоправда, проїхатися на ексклюзивному транспорті не вийде, адже всі ці автівки вже від’їздили своє й тепер слугують такими собі квітниками. Замість того, щоб відправляти стареньке «залізо на колесах» на звалище, їм подарували друге, неймовірно яскраве, життя. Заодно флористи довели, що машини можуть бути екологічно чистими.

Такою автоклумбою важко не замилуватися.

За основу експозиції дизайнери Київзеленбуду взяли каркаси справжніх машин і прикрасили їх живими квітами. На виставці представлено десяток експонатів, для створення кожного з яких використали маже 40 тисяч квітів.

Ці гонщики впевнені в своїй перемозі.

Презентовані експонати розташувалися на Співочому полі в хронологічному порядку. Флористи відтворили основні види транспорту — від воза з кіньми до авто з Формули-1. Також серед експонатів експозиції — машини з улюбленого багатьма мультфільму «Тачки» (експозиція від дизайнерів Голосіївського району столиці). Ця машинка щиро усміхається й визирає з такого собі уквітчаного гаража. Є тут і авто середини XIX сторіччя. На такій старовинній машині мріє проїхатися чи не кожна пані.

Шевченківський район столиці презентував композицію під назвою «Нас не зупинити», де головний герой — зелена гоночна машина. Солом’янський район показав композицію «З узбіччя на клумбу», яка нікого не залишить байдужим. Ну як можна не замилуватися уквітчаним «Запорожцем», який, до всього, ще й підморгує всім відвідувачам?!

По-спражньому папський ретромобіль.

А дизайнери Оболонського району показали своє бачення, як потрібно правильно відпочивати на пікніку.