ПРЕЦЕДЕНТ

 У Міністерстві закордонних справ вважають, що можливе рішення про закриття Об'єднання українців в Росії (ОУР) завдасть істотної шкоди "атмосфері" українсько-російських відносин.

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики міністерства Олег Волошин: "Ми переконані, що дана організація при всіх недоліках і недостатній ефективності у своїй діяльності повинна функціонувати і надалі". За словами дипломата, для України одним з пріоритетів у діалозі з РФ є питання щодо сприяння влади задоволенню законних культурно-освітніх та інших прав багатомільйонної української громади, що мешкає в цій державі. В цьому контексті МЗС України розглядає і питання Організації українців Росії.

"Коли ми говоримо про стратегічне партнерство між Росією та Україною, то, в тому числі, маємо на увазі, що обидві сторони цих відносин підходять до їхньої оцінки і до кожної своєї дії з позиції стратегічного аналізу наслідків того чи іншого кроку.

Відверто кажучи, можна сумніватися в тому, що в діяльності російських органів влади в ситуації навколо Федеральної національної культурної автономії українців Росії, Об'єднання українців Росії, Бібліотеки української літератури у Москві повною мірою присутній стратегічний аналіз наслідків цих дій для атмосфери не стільки офіційних відносин, скільки відносин між сусідніми народами України та Росії", - цитує УНІАН слова дипломата.