Напередодні Дня української писемності та мови й Дня пам’яті преподобного Нестора Літописця Президент Віктор Янукович зібрав за столом діячів культури та мистецтва. Одначе під час зустрічі з ними Віктор Янукович вів мову про реалізацію євроінтеграційних прагнень України. Він укотре розповів про мету держави досягти завдяки зближенню з ЄС за всіма параметрами кращих результатів в економіці, соціальній, медичній, освітній сферах.

Інвестиції в майбутнє

«Питання євроінтеграції — це наше домашнє завдання. Ми повинні перебудувати країну так, щоб вона відповідала кращим критеріям якості життя, які нині є в світі. Ми повинні закласти основу реформування відповідних напрямків життєдіяльності країни», — наголосив глава держави.

Забезпечення належних умов для ведення бізнесу в Україні сприятиме притоку інвестицій. Тож закон про державно-приватне партнерство як механізм співпраці підприємців та держави сприяє підвищенню соціальної відповідальності бізнесу, зокрема в частині розвитку інфраструктури населених пунктів, реконструкції та будівництва навчальних закладів, медичних установ. Для України важливо, що великий бізнес наразі вкладає кошти в національні проекти.

Зокрема, 2014-й Президент назвав роком завершення будівництва перинатальних центрів, які запрацюють у всіх регіонах держави. Такі центри працюють ще не скрізь, однак країна вже отримала позитивні результати: смертність серед дітей скоротилася на 24%, а серед матерів — на 45%.

Служби швидкої допомоги забезпечать машинами, виготовленими вітчизняними автопідприємствами. Вони отримали замовлення на півтори тисячі найсучасніших карет швидкої допомоги. Президент пообіцяв, що за 2—3 роки швидка допомога працюватиме на належному рівні. Приділяється увага й питанню підвищення кваліфікації лікарів, їх належного матеріального та фінансового забезпечення. Почули діячі культури та мистецтва й про те, що пенсії українців наступного року не будуть меншими за тисячу гривень, повідомляє пре-служба Президента.

Діячі культури висловили багато слушних порад щодо майбутнього держави. Фото Михайла МAРКIВA

З нами почали рахуватися

Що ще потрібно зробити владі? За словами Віктора Януковича, відновити та розбудувати мережу автомобільних доріг. Але перед тим, як будувати нові шляхи, слід привести у належний стан існуючі. Глава держави відзначив хороший стан центральних автомагістралей, а от дорогами у сільській місцевості він вкрай незадоволений. Механізмом розв’язання цієї проблеми стане реалізація Програми будівництва місцевих доріг на 2014 рік.

«Ми всім розповідаємо, що Україна — суверенна, незалежна держава, що ми маємо власні національні інтереси, і ми їх обстоюватимемо. Зараз ми займаємо практично за будь-яким питанням дуже принципову позицію з будь-якими нашими партнерами. Країна стає міцнішою, об’єднанішою, — перейшов до глобальнішого питання Президент. —Україна дедалі більше заслуговує на визнання у світі. Взяти хоча б спорт, мистецтво, економіку — у світі з нами почали рахуватися».

У минуле поступово відходять політичний популізм і корупція. Під час зустрічі глава держави говорив про вимоги Міжнародного валютного фонду з підвищення вартості природного газу для населення. «Вони за жодних обставин не можуть бути сприйняті. Ми ніколи не допустимо кроків, які негативним чином вплинуть на матеріальний стан населення, — передає слова Президента його прес-служба. — Слід навести приклади, як це відбувається в нашій країні та в інших. Показати, до чого приводять реформи і що після перетворень змінюється на краще. Країну треба розвивати постійно».

А діячі культури та мистецтва, вислухавши Президента, висловили пропозиції з подальшого розвитку гуманітарного простору країни, поділилися думками з розв’язання проблем у нашій культурі. Зокрема, генеральний директор—художній керівник Національного заслуженого академічного українського народного хору ім. Г. Верьовки Анатолій Авдієвський подякував за підтримку художніх колективів країни і високий рівень матеріальної бази.

А генеральний директор — художній керівник Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки Михайло Резнікович попросив главу держави провести у наступному році під патронатом Президента гастролі Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка та Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки великими містами України. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»