Проведення в Києві шостого засідання Міжурядової українсько-грецької комісії сприятиме активізації двосторонніх відносин. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом Греції в Україні Василісом Пападопулосом.

«Ми готуємося до проведення шостого засідання Міжурядової українсько-грецької робочої групи з питань економіки і наукового співробітництва. Попереднє засідання відбулося у 2011 році в Афінах. Зараз воно пройде у нас, у Києві. Ми надзвичайно раді будемо зустріти вашу делегацію. І під час цієї зустрічі можна було б обговорити практичні механізми, які прискорять нашу співпрацю», — конкретизував Микола Азаров.

Прем’єр додав, що Україна і Греція мають значний потенціал для активізації двосторонньої співпраці, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Водночас Микола Азаров нагадав, що в Україні проживає велика грецька діаспора, а тому є всі можливості, щоб активізувати співпрацю між нашими країнами у культурно-гуманітарній сфері. У цьому контексті він доручив Мінінфраструктури розглянути можливість запровадження прямого авіаційного сполучення із Донецька до Афін.

Глава уряду також підкреслив, що зараз Україна твердо стоїть на шляху до підписання Угоди про асоціацію та всеосяжну зону вільної торгівлі із Європейським Союзом та подякував Греції за послідовну підтримку українських євроінтеграційних прагнень: «Мені приємно зазначити, що Греція послідовно підтримує процес європейської інтеграції України. Тому хочу висловити нашу вдячність грецькому уряду за таку позицію».

У свою чергу грецький посол запевнив, що його країна і надалі підтримуватиме євроінтеграцію України. «Греція ніколи не ставила під сумнів, що Україна — європейська країна. Можливо, навіть більш європейська, ніж інші країни, які хочуть приєднатися до ЄС. І ми зробимо все можливе, щоб допомогти вам у ваших євроінтеграційних прагненнях у Брюсселі й Афінах», — запевнив Василіс Пападопулос.

Він підкреслив, що з 1 січня 2014 року Греція головуватиме в ЄС, і пообіцяв Україні всю необхідну допомогу задля її євроінтеграційних прагнень.

«Із радістю доповім грецькому уряду, що Україна робить значні кроки, аби адаптуватися до всіх стандартів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію. І ми будемо надзвичайно раді вам допомогти у цьому», — додав дипломат.

Грецький посол підкреслив, що торік кількість українських туристів, які відвідали Грецію, зросла на 100%, і висловив сподівання, що наступного року їх побільшає.

У свою чергу Микола Азаров зазначив, що збільшенню кількості українських туристів, які відвідують грецькі курорти, сприяла б лібералізація візового режиму між Україною і Грецією та спрощення його хоча б у літній період.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»