Кабінет Міністрів до грудня 2015-го розробить нову редакцію воєнної доктрини України та Програми розвитку Збройних сил. Про це йдеться в Плані імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, затвердженому розпорядженням Кабміну 17 вересня 2014 р. Уряд уже доручив розробку нової редакції воєнної доктрини України, Програми розвитку Збройних сил та інших документів оборонного планування Міністерству оборони, МЗС, Мінекономрозвитку, Мін’юсту й центральним органам виконавчої влади, а також державному концерну «Укроборонпром».

Сприяти в реалізації стратегії України буде Європейська служба зовнішньої діяльності з урахуванням європейського пріоритету зовнішньої політики України, повідомляє Укрінформ.

Цю інформацію під час відвідання Житомирського бронетанкового заводу підтвердив і міністр оборони Валерій Гелетей. Нині відомство вивчає, як працюють та як здатні працювати взагалі заводи держконцерну «Укроборонпром». Зокрема одним із пріоритетів України у майбутньому може стати й продаж зброї.