ПРИЗОВ-2013

З 1 квітня в Україні розпочався черговий призов юнаків на строкову військову службу

Загалом цієї весни до національних військових формувань планується призвати 13 тисяч 900 молодих воїнів. І якщо, так би мовити, ліміти поповнення Внутрішніх військ МВС України та Державної спеціальної служби транспорту залишаються практично незмінними — 5200 і 1200 осіб відповідно, то Збройні сили кличуть під свої знамена всього 13 тисяч 900 рекрутів, на півтори тисячі менше, ніж торік. Насамперед це пов’язано з поступовим переходом української армії до комплектування своїх лав військовослужбовцями за контрактом. Скажімо, з цієї весни потрапити служити строковиком у високомобільні підрозділи десантних військ чи Військово-морські сили буде проблематично, оскільки ці частини практично повністю укомплектовані контрактниками.

Само собою, одночасно з призовом молодого поповнення буде проходити і звільнення в запас зі Збройних сил солдатів, матросів, сержантів і старшин, призваних у квітні–травні минулого року, а також матросів і старшин кораблів, суден та берегових підрозділів бойового забезпечення ВМС, призваних у жовтні–листопаді 2011 року. Є всі підстави сподіватися, що не так уже й мало нинішніх «дембелів» виявлять бажання залишитися на військовій службі вже на умовах контракту — як-не-як, оборонне відомство не відмовляється від намірів поетапно підвищити грошове забезпечення всіх військовослужбовців до достатньо пристойних розмірів.

Крім того, перед початком призовної кампанії стало відомо, що міністр оборони доручив підготувати проект розпорядження про матеріальне заохочення відмінників бойової підготовки практично у всіх видах Збройних сил України. 

Відмінників бойової підготовки заохочуватимуть матеріально. Фото УНIAН