ТРАНСПОРТ. «Уперше з початку 2013 року відбулося збільшення пасажиропотоків через аеропорти України», — таку інформацію озвучив віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул. За даними Державної авіаційної служби України, у квітні 2013 року, порівняно з аналогічним періодом минулого, пасажиропотоки через вітчизняні аеропорти зросли на 4,5%. Загалом же з початку року цей показник зріс на 0,9%.

Українські авіакомпанії також нарощують свої показники. У квітні обсяги перевезень пасажирів вітчизняними авіакомпаніями зросли на 8% порівняно з показниками першого кварталу. Авіаційна галузь виходить із кризи, пов’язаної з банкрутством національного перевізника «АероСвіт», констатує прес-служба віце-прем’єра.

«Прогноз Державіаслужби щодо зростання рівня перевезень українськими авіакомпаніями починаючи з кінця березня цього року справджується. За оцінками експертів, вітчизняні авіакомпанії й надалі нарощуватимуть показники авіаперевезень і на міжнародних, і на внутрішніх регулярних рейсах», —  переконаний Олександр Вілкул.