ЩАСЛИВОГО ПОЛЬОТУ! У  Донецьку відбувся міжнародний авіаційний форум Routes CIS 2013, у якому взяли участь представники найбільших авіаперевізників, аеропортів та туроператорів із 23 країн світу. Під час триденного форуму його учасники сповна використали можливість розширити географію маршрутів та розвивати нові перспективні напрямки.

За словами комерційного директора міжнародного аеропорту ім. Сергія Прокоф’єва Олексія Дубровського, донеччанам вдалося провести успішні перемовини з компанією «Air Onix Airlines», результатами яких стали домовленості про відкриття нових рейсів. Зокрема в наступному році згадана компанія обслуговуватиме повітряні подорожі з Донецька до Києва (аеропорт «Київ») — 14 рейсів на тиждень. Також практикуватимуть повітряне сполучення з містами Російської Федерації, серед яких Санкт-Петербург, Єкатеринбург, Тюмень та інші. А ось із компанією MAУ укладено угоду, відповідно до якої рейс Донецьк—Барселона стане не сезонним, а здійснюватиметься протягом всього року. Також з’явилася домовленість із компанією «Turkmenistan Airlines» про зимові рейси з шахтарської столиці до Ашгабата, заплановано збільшити вдвічі (до чотирьох) рейси до Стамбула.

Активно розвивається і весь вітчизняний ринок авіаперевезень: з початку року кількість авіапасажирів навіть в умовах банкрутства провідної авіакомпанії АероСвіт збільшився на 3,5%. А на наступні десять років фахівці прогнозують стрімкий приріст кількості авіапасажирів, яких стане вдвічі більше. «Очікуємо, що у 2023 році буде приблизно 28 мільйонів пасажирів, і ця цифра вже нікого не лякає, адже існуюча інфраструктура аеропортів здатна обслужити такий обсяг», — вважає перший заступник міністра інфраструктури України Костянтин Єфименко.