КУТУЗКА. Тіла трьох чоловіків 45, 42 і 24 років, із вогнепальними пораненнями несподівано виявили в гаражі одного з кооперативів Красноармійська. Одразу ж були встановлені особи загиблих: всі троє працювали в шахтоуправлінні «Покровське», а гараж належав одному з керівників того ж вугільного підприємства. Очевидці свідчать, що на місці злочину слідчі знайшли понад 20 гільз, а ось самі зловмисники втекли непоміченими. Так само безслідно зникла й іномарка «Тойота Авенсис», яка належала одному з гірників.

Місцеві правоохоронці взялися розмотувати клубок злочину: спільно з прокуратурою створили спеціальну групу, задіяли всі сили міського відділу міліції, до яких долучилися співробітники обласного управління карного розшуку. Тим часом адміністрація шахтоуправління «Покровське» навіть пообіцяла винагороду 100 тисяч гривень за інформацію, яка допоможе затриманню лиходіїв. І вже через кілька днів співробітники міліції затримали одного з підозрюваних у скоєнні вбивства. Про це журналістам розповіли прокурор Донецької області Олег Сюсяйло та начальник ГУМВС України в Донецькій області Роман Романов. Правоохоронці опитали величезну кількість свідків, провели 13 експертиз і 9 негласних слідчих дій. Завдяки цьому і вдалося затримати 23-річного жителя Красноармійська, який тепер перебуває під вартою і дає свідчення. «За місцем проживання зловмисника знайшли маску з прорізами для очей, а також арсенал вогнепальної зброї, — підтвердив Олег Сюсяйло. — Особу його співучасника також встановили, а місцезнаходження чоловіка встановлюють».

Затриманий зізнався: вбив трьох людей, аби… заволодіти автомобілем, який потім збирався вигідно продати. 

Виявляється, того ранку троє гірників домовилися зустрітися в гаражі, аби потім пересісти в один автомобіль і разом їхати на дачу. Першим під’їхав власник «Тойоти», якого розстріляли зловмисники, озброєні пістолетами ПМ з глушником і ТТ. А коли тіло загиблого намагалися втиснути в багажник, якраз під’їхали на «Волзі» двоє небажаних свідків, яких також застрелили.

Одному з фігурантів уже пред’явлено повідомлення про підозру у здійсненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.115 (навмисне вбивство) та ч.1. ст. 289 КК України (заволодіння транспортним засобом). Його напарника, якого очікує те саме, розшукують.