ФЕСТИВАЛІ. До Харкова вже вдесяте прийшла «Французька весна». Цього року фестиваль проходить у центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» і радує харків’ян творчістю відомих французьких майстрів музики, театру, кіно і художнього мистецтва.

Відкрився фестиваль виставкою фотографій художника-мураліста Жюльєна Маллана, відомого під ім’ям Seth. Він  представив свої фотографії, які ілюструють подорожі Італією, Індонезією, Ізраїлем, Палестиною, Мексикою. Колорит цих країн вуличний  художник передає через образи людей, яких він гармонійно вписує у звичне середовище: просто на стінах місцевих будівель.  Усі фото на виставці підібрано з нової книжки Жюльєна Маллана «Extramuros».

Особливою популярністю виставка користується у харківських студентів. Фото прес-служби Харківської міської ради 

— Ідея полягає в тому, що художник обирає ті місця, яких мистецтво не торкнулося, — пояснює директор Французького інституту в Харкові Аликс де Гассар. — Тобто це не туристські місця, які всі фотографують, а забуті й покинуті людьми.

За словами самого художника, він подорожує  світом вже понад 20 років, залишаючи після себе такі пам’ятки. У Харкові він також уподобав майданчик для творчості. Поки що це місце тримає в секреті. Але організатори виставки повідомили, що Жюльєн Маллан разом із харківською групою стрит-художників «Ку2» створять малюнок на одному з фасадів у Ленінському районі міста.

Виставка Жюльєна Маллана працюватиме у Харкові до середини квітня.  Особливу популярність вона має серед харківських студентів, які захоплюються сучасними видами вуличного мистецтва — муралізмом і стрит-артом, до яких тяжіє й автор робіт.

— Я теж малюю на стінах, і мені це дуже подобається. Але те, що залишає на них Жюльєн Маллан, — просто шедевр! — ділиться враженнями від виставки Наталія Швець. — Його малюнки на обшарпаних будівлях фантастичні, вони поліпшують настрій.