Автомобілем року за версією журналу «Motor Trend» визнано один з “найпрудкіших” американських седанів з чотирма дверцятами – Tesla Model S. Він має всі характеристики справжнього спортивного автомобіля: стрімкий, спритний, чутливий, але водночас настільки ж комфортабельний як Роллс-Ройс, місткий як Chevrolet Equinox, і ефективніший за Toyota Prius.

Tesla Model S на 80 відсотків виготовлений з алюмінію

Це справді вражаюча модель, і головне цей автомобіль не потребує ані краплини пального! Саме завдяки електроприводу автомобіль демонструє настільки чудові ходові характеристики.

Найбільше враження справляє унікальний інтерфейс. На передній панелі розташований величезний сенсорний екран, який контролює все – від кондиціонера, навігаційної та аудіо-системи до керма і гальм. Бортовий компютер не має кнопок, керування автомобілем відбувається через сенсорний екран.

«Акумулятор встановлено під днищем автомобіля. Структурна частина машини, виготовлена цілковито з алюмінію, а отже – дуже легка», – каже Жером Жюлльєн, комерційний директор.

Літієвий акумулятор: вперше в автомобілі, розрахованому на широку громадськість. Щороку виробляють 30 тисяч таких автомобілів. Крім шин, все інше на 80% виробляється з алюмінію або вуглецевого волокна.

Що стосується зарядки акумулятора, тут можливі два варіанти: або за допомогою спеціального зарядного прискорювача, встановленого ось в такому терміналі, за 20 хвилин, або з будь-якої розетки за допомогою кабелю живлення – це займе пять годин.

«Двигун внутрішнього згоряння – немов той динозавр. Гадаю, настав час ввести в дію нові технології», – розповідає Ґрехем Керолл, відповідальний за продаж.

Революційна модель має свою ціну. У США її пропонують за 80 тисяч доларів, проте виробники обіцяють вже за кілька років випустити модель удвічі дешевшу.

Copyright © 2013 euronews