У другій половині вересня в Україні утримається прохолодна і переважно дощова погода. Таку песимістичну інформацію оприлюднив на традиційному брифінгу заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко. Мало втішають і такі слова фахівця: «17 вересня переважатиме область підвищеного атмосферного тиску. Без опадів, лише на заході у другій половині дня очікуються короткочасні дощі». 

18 вересня у східних областях, у Криму і Приазов’ї слід чекати дощів, а вже 19 і 20 числа дощі пройдуть по всій Україні, проте найінтенсивніші опади очікуються на півдні та сході. 21—22 вересня інтенсивність дощів на більшості території знизиться, і з 23 числа до кінця місяця очікуються невеликі короткочасні дощі, передає УНІАН.

Щодо температурного режиму, то, за словами синоптика, в північних і західних областях стовпчики термометрів удень не піднімуться вище за 23°С, а на сході й півдні — + 25°С. При цьому з 26 вересня спочатку в західних, а потім і в південних областях очікується зниження нічної температури повітря на 2—5 градусів.