КРЕДИТИ

Представництва найбільших іноземних банків зацікавлені у співпраці з українськими аграріями та заявили про готовність кредитувати вітчизняних виробників сільськогосподарської продукції. Це стало результатом зустрічі міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка з головами правлінь банківських установ.

"Вітчизняні виробники зацікавлені у можливості кредитування майбутнього врожаю, тому співпраця з банками є невід'ємною складовою формування основи продовольчої безпеки України та вітчизняних споживачів. Я переконаний, що нові фінансові можливості дадуть змогу українським аграріям зайняти активнішу позицію на світовому ринку продовольства", -заявив Микола Присяжнюк.

Він повідомив, що нині міністерство спільно з Національним банком напрацьовує механізми спрощення процедури кредитування сільгосптоваровиробників та максимально враховує кращий досвід європейських країн щодо створення сприятливих умов для розвитку аграрного бізнесу.

Микола Присяжнюк також нагадав представникам банківських установ, що його позиція щодо введення обігу сільгоспземель полягає у недопущенні обезземелення українського селянина при проведенні земельної реформи, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

У зустрічі взяли участь перший заступник голови НБУ Юрій Колобов, голова правління "Укрсоцбанку" Борис Тимонькін, голова правління "OTP Bank" Дмитро Зіньков та голова правління "Райффайзен Банк Аваль" Володимир Лавренчук.