ТВОРЧІСТЬ. У дитячих колективах Шполянського району на Черкащині нині панує піднесення. Одні готуються до виступів на сцені в ролях героїв творів Тараса Шевченка, ретельно відшліфовуючи свою майстерність, інші співають, малюють, пишуть вірші, щоб узяти участь у районних конкурсах. Кожний знайшов себе в численних заходах, які нинішнього року розроблені з ініціативи райдержадміністрації в рамках «Року дитячої творчості», оголошеного в районі.

Як розповіла заступник голови райдержадміністрації Ольга Шпиця, оргкомітет, створений спеціально для допомоги у проведенні запланованого, потурбувався, щоб необхідні умови для розвитку дитячої творчості, підтримки юних обдарувань, організації змістовного дозвілля були в усіх навчально-виховних закладах. Особливу увагу приділено позашкільним закладам — місцева влада потурбувалася, щоб кожен із них мав належне фінансове та матеріально-технічне забезпечення, в тому числі й сучасну комп’ютерну техніку, потрібне приладдя, передплатну періодику тощо.

Передбачено, зокрема, створення філій позашкільних закладів на базі вивільнених приміщень загальноосвітніх закладів, у тому числі в сільській місцевості. Приміром, на базі Шполянського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа №2—ліцей» незабаром буде створено центр роботи заочної школи та дистанційного навчання Малої академії наук. Готується до випуску книжка про історію зразкового танцювального колективу «Барвінок» Шполянського будинку школярів.

Неталановитих дітей не буває, переконані в Шполянському районі. І намагаються все робити, аби своєчасно помітити й розвинути їхні здібності.