ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА. Як прогнозують метеорологи, літо, яке вже фактично настало, обіцяє й надалі бути дуже спекотним, а рівень пожежної небезпеки — підвищеним. На Черкащині прагнуть заздалегідь підготуватися до можливих ускладнень.

Як повідомив начальник ДСНС України у Черкаській області, генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Гвоздь, завдяки злагодженій, ефективній взаємодії між управлінням ДСНС та обласним управлінням лісового та мисливського господарства вже вдалося зменшити кількість пожеж у природних екосистемах області. Для гасіння пожеж на території області задіяно 188 чоловік особового складу та 75 одиниць техніки. Окрім цього, в лісгоспах функціонує 31 пожежна станція, оснащена необхідною технікою, інвентарем і запасами палива, працює навчена й підготовлена лісова охорона та добровільні дружини. У цьому році пожежні машини лісгоспів обладнані системами GPS-контролю, завдяки чому посилено контроль за патрулюванням лісів.

Робота для поліпшення протипожежного захисту в області триває. Нині, зокрема, керівники структурних підрозділів та місцеві органи влади створюють необхідний резерв пально-мастильних матеріалів для ліквідації пожеж, що можуть виникнути. Окрім цього, відповідні структурні підрозділи на місцях обрізають гілля хвойних дерев для уникнення поширення верхових пожеж, облаштовують рекреаційні пункти, проводять профілактичну та роз’яснювальну роботу з населенням.