У Черкаській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Т. Шевченка за сприяння  Посольства США в Україні відкрився інформаційно-культурний центр «Вікно в Америку». Він обладнаний комп’ютерами, іншою оргтехнікою і має доступ до Інтернету та широке коло англомовних матеріалів, зокрема популярних американських фільмів, книжок, ігор для дітей. Крім того, тут надають доступ до дослідницьких баз даних.

Директор бібліотеки імені Тараса Шевченка Лілія Капкаєва не без підстав похвалилася: перший грант заклад виграв ще 2001 року. З того часу на рахунку працівників найбільшої книгозбірні області чимало подібних нагород, нинішня перемога у виборюванні грантів — 14-а і, звісно, не остання.

Бібліотека може запропонувати користувачам англомовні ресурси, вивчення англійської мови, різноманітні клуби і зустрічі, перегляд фільмів. Тут усі зацікавлені знайдуть матеріали про уряд Сполучених Штатів Америки, економіку, культуру, історію. До уваги викладачів англійської мови — матеріали, які допоможуть їм вдосконалити викладання. А бізнесмени зможуть почати власну справу з пошуку  можливих партнерів у США.