ЗВОРОТНИЙ ЗВ’ЯЗОК

Олександр Вілкул побував в Урядовому контактному центрі, де відповів на дзвінки громадян 

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул відвідав Урядовий контактний центр, де поспілкувався з операторами та особисто відповів на кілька телефонних дзвінків. Він пообіцяв, що центр стане працювати цілодобово і запровадить нові сервіси.  

«Сучасна європейська практика забезпечення зворотного зв’язку між владою та суспільством — «гарячі лінії». До кожного громадянина має бути адресний і професійний підхід. Питання знімається з контролю тільки тоді, коли воно на 100 відсотків вирішено», — розповів Олександр Вілкул.

Довіра людей до «гарячих ліній» зростає. Тепер близько 2000 дзвінків здійснюється за один день. З початку року зареєстровано вже понад 260 тисяч дзвінків, що у 1,8 раза більше порівняно з аналогічним періодом торік.

Із цього року оформити звернення на Урядовий контактний центр можна не тільки за телефоном, а й через Інтернет. 2014-го центр стане працювати цілодобово й запровадить нові сервіси. Передусім це стосується консультацій щодо отримання адмінпослуг: оформлення субсидій, матеріальної допомоги при народженні дитини, реєстрації підприємницької діяльності тощо.

На сьогодні 90% питань, що надходять на гарячу лінію, вирішуються. Інші перебувають у стадії вирішення. Для прикладу, жителька міста Торез Донецької області розповіла віце-прем’єрові про відсутність холодної води та бездіяльність місцевої влади: «Неодноразові скарги у водоканал, виконком жодних результатів не дають. Воду не привозять машинами і не подають у крани. Ця проблема у нас вже більш як десять років», — поскаржилася жінка Олександрові Вілкулу.

Віце-прем’єр пообіцяв доручити вирішення цього питання Мінрегіону та Донецькій обласній держадміністрації. Оскільки розв’язати проблему за тиждень неможливо, поки що буде налагоджено стабільне постійне підвезення води.

А ось житель Бучі поскаржився на місцеву владу, яка встановлює надзвичайно високі ціни на комунальні послуги. За словами громадянина, з 1 серпня тарифи на опалення, воду і квартплату підвищено майже вдвічі. 501 гривню коштують лише послуги опалення.

«Принципова позиція уряду, Прем’єр-міністра Миколи Азарова і моя в тому, що тарифи не повинні підвищуватися. Нині держава регулює на воду і тепло близько 80% тарифів, вони йдуть через національну комісію. Але там, де є невеличкі теплостанції, врегулюванням займаються місцеві органи влади», — зазначив віце-прем’єр.