КОНТРАКТ. Найбільший у світі десантний корабель на повітряній подушці проекту 958, збудований Феодосійською суднобудівельною компанією «Море» для ВМС Китаю, відправили замовникові, повідомляє Укрінформ. «Прибуло спеціальне судно-навантажувач, корабель був туди завантажений і відправлений до Китаю», — зазначили агентству.

Нині на підприємстві тривають роботи з будівництва другого корабля проекту 958 для китайського замовника. Згідно з укладеним раніше контрактом ВАТ «Феодосійська суднобудівельна компанія «Море» збудує для ВМС Китаю два десантні кораблі на повітряній подушці. Ще два такі судна будуть збудовані за участю українських фахівців із використанням вітчизняних комплектуючих у Китаї.

Найбільший у світі амфібійний десантний корабель на повітряній подушці проекту 958 призначений для прийому з обладнаного або необладнаного берега бойової техніки і особового складу морських десантів, перевезення їх морем, висадки на необладнане узбережжя і вогневої підтримки десантних військ. Також він може здійснювати транспортування мін і встановлення мінних загороджень. Корабель здатний узяти на борт 10 БТР і 150 військовослужбовців або 3 танки і до 500 солдатів.