Під головуванням віце-прем’єр-міністра Костянтина Грищенка відбулося засідання організаційного комітету з питань підготовки та проведення Міжнародного дитячого пісенного конкурсу «Євробачення-2013», який проходитиме в Києві з 25 по 30 листопада.

«Проведення міжнародного телевізійного пісенного дитячого конкурсу «Євробачення-2013» в Україні — це можливість ще раз продемонструвати нашу національну гостинність та зробити внесок у формування позитивного міжнародного іміджу нашої країни. Це особливо важливо з тієї точки зору, що конкурс майже збігатиметься у часі з проведенням Третього саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі», — наголосив урядовець.

Костянтин Грищенко звернув увагу присутніх на потребу творчого та організованого підходу до проведення цього конкурсу. «У нас є досвід проведення ще масштабніших заходів. Київ — знане і відоме місце на європейській мапі. Нам довелося проводити такі важливі заходи, як фінал Євро-2012, фінал пісенного конкурсу «Євробачення», багато інших культурних і спортивних заходів. Нам необхідно підійти до питання проведення конкурсу в Києві максимально організовано та творчо. Високий рівень проведення цього заходу надасть додаткового поштовху українській молоді займатися творчістю», — зазначив урядовець.

Тож він висловив переконання, що Україна гідно проведе цей дитячий пісенний конкурс, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра.

«Без культури і підтримки молоді неможливо говорити про нашу європейську інтеграцію. Україна будуватиме своє майбутнє саме на основі розвитку цього гуманітарного виміру, підтримки дитини та творчості із самого початку життя. Переконаний, що Україна проведе дитячий конкурс Євробачення в Києві на високому рівні та буде гідно представлена на ньому», — наголосив віце-прем’єр-міністр.

За результатами наради Костянтин Грищенко дав відповідні доручення Держкомтелерадіо, НТКУ, Міністерству внутрішніх справ, Держприкордонслужбі, Міністерству фінансів та іншим органам влади, залученим до організації конкурсу. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»